Zeina Mourtada

Av Zeina Mourtada

Domoda – gambiansk jordnötsgryta

Av Zeina Mourtada

(82)

Vad tycker du?

Domoda – gambiansk jordnötsgryta

Domoda är en gambiansk gryta med en fyllig och smakrik sås på tomater och jordnötssmör. Recept från kokboken ”Zeinas green kitchen”.

– Den kan innehålla kött, men här har jag gjort den vegansk, säger Zeina Mourtada.

Gambiansk gryta med en fyllig och smakrik jordnötssås.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • Rapsolja, till stekning
  • 3 tomater, mogna och röda
  • Chili, färsk, eller chiliflakes (kan uteslutas)
  • 250 gJordnötssmör, creamy (osötad)
  • 100 gTomatpuré
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 dlkokhett vatten
  • 500 gSötpotatis, eller pumpa
  • 1,5 tskSalt
  • 2 krmSvartpeppar
  • Citronsaft, färskpressad (eventuellt, om du gillar syra)

Servering

  • kokt ris, gärna jasminris
  • citronklyftor, att pressa över (eventuellt)

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Domoda – gambiansk jordnötsgryta

Zeina Mourtada

Zeina Mourtada

Zeina Mourtada driver den prisbelönta bloggen Zeinas Kitchen – en av Sveriges största matbloggar. Hon är välkänd i tv-rutan och har skrivit flera populära kokböcker. Här delar Zeina med sig av lättlagade och smakrika recept från hela världen både för vardagar och högtider.

Visa 11 recept