Foto: Björn Lindgren / TT /
Hummer à l´ Américaine

Hummer à l´ Américaine

5 (1 röst)

Testa något riktigt osvenskt. Istället för att koka hummern så lägg den på grillen. En annan smak, men så gott det blir!

Tiningen av humrarna är inte inräknat i tidberäkningen.

Hummer à l´ Américaine

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 frysta humrar, à 300 g (nettovikt)
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta, liten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk dragon, hackad
  • 1 apelsin
  • 200 g burktomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk konjak
  • 1 tsk fiskfond, på flaska
  • 4 msk smör
  • salt och peppar
  • 0.5 chili, urkärnad och finhackad

Gör så här

ARTIKELN HANDLAR OM

MER OM MAT & DRYCK