Foto: Per Björn
Varmrätt till nyår: Oxfilésallad i tryffelsky och strips i strut.

Fira nyår med läcker oxfilé

5 (1 röst)

Oxfilé med ljummen sallad i tryffelsky och strips i strut – skaldjur, oxfilé och choklad. Aftonbladet Söndag bjuder på en lyxig och läcker trerättersmeny av klassiska råvaror som nyårsklassikern oxfilé i ny tappning.

Recept och styling: Liselott Forslin.

Oxfilé med ljummen sallad i tryffelsky och strips i strut

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 650 g oxfilé, i portionsbitar
  • 1 msk smör, till stekning
  • 4 skivor bacon
  • 20 smålökar
  • 150 g valfri svamp, till exempel shiitake
  • 200 g grön sparris, färsk eller fryst
  • 100 g pärltomater, körsbärstomater
  • färsk timjan, till garnering
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • Tryffelsky

  • 1 msk koncentrerad oxfond, med rödvin
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 msk flytande honung
  • 1.5 msk tryffelolja
  • Strips

  • 4 bakpotatis
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • vitt smörgåspapper, eventuellt

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM