Foto: David Back
Risnudlar toppade med rostade jordnötter och strimlad salladslök.

Wokade risnudlar med thaibasilika

5 (1 röst)

Pad kii mao eller med andra ord ”drunken noodles”. Fyllenudlar, helt enkelt. Improvisera är det rätta ordet här, du tar det som finns hemma. Inget krångel – den perfekta fyllerätten. Varsågod!

Recept från ”Vegansk streetfood” av Lamyai Vozzi och Aidah Samphani med foto av David Back, Kakao förlag.

Wokade risnudlar med thaibasilika

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 200 g breda risnudlar
  • 2 shalottenlök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 100 g champinjoner
  • 1 tomat
  • 1 piripiri chili
  • 0.5 paprika
  • 3 msk neutral olja
  • 15 g thaibasilika
  • Woksås

  • 3 msk svampsås, färdig eller egengjord
  • 3 msk tamari, soja med låg salthalt
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk himalayasalt
  • 1 msk kokossocker
  • Till servering

  • jordnötter rostade
  • salladslök

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM