Här är grönsakerna du inte ska förvara i kylskåpet

avGustaf Larsson

Gurka, tomat och morot – ska dessa grönsaker verkligen förvaras i kylskåpet? Kocken May Yamani förklarar vad som behöver kylas, och vilka grönsaker som faktiskt klarar sig bäst i rumstemperatur.

Ibland gör vi saker på ren rutin. Kanske har man sett sina föräldrar lägga in tomaten och gurkan i kylen – och levt hela livet med en världsbild som visar sig vara helt snedvriden.

  • I dag är det onsdag. Men inte vilken onsdag som helst. I dag är det Matsmarta onsdag! Genom kunskap, härliga tips och recept vill vi, Aftonbladet, inspirera dig och hela svenska folket att äta lite klimatsmartare. Och man måste ju börja någonstans – så varför inte en dag i veckan?

”Smaken försvinner mycket snabbare”

Nåja, så illa kanske det inte är. Men faktum är att just tomat inte ska förvaras i kylskåpet, enligt kocken May Yamani.

– Då stannar mognadsprocessen och smaken försvinner mycket snabbare. Förvara dem gärna i rumstemperatur i någon fin skål, säger hon.

Förvarar du morot och gurka i kylen? Jasså? Kolla in klippet med May Yamani för att se om du har gjort rätt under alla år.

Foto: Aftonbladet
Ska gurkan förvaras i kylskåpet? Kocken May Yamani reder ut.
ARTIKELN HANDLAR OM