Foto: Åsa Dahlgren
Kakbollar –bästa receptet som räddar torra kakor.

Kakbollar med vanilj, citron och vallmo

4,7 (3 röster)

Vad gör man med mjuka kakor som börjar bli torra? 
Kakbollar är ett perfekt recept att förvandla en vallmokaka eller sockerkaka till små goda mumsbitar.
Smula ner, blanda samman med färskost och rulla till bollar. Så gott!

Tips!

Använd 300 g från en vallmokaka.

Bollarna är godast att äta kalla eller nästan frysta.

Recept från boken ”Nyfiken grönare” av Cecilia Blankens och Kristin Johansson. Åsa Dahlgren (foto). Norstedts.

Kakbollar med vallmo

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 msk vallmofrö
  • 2 msk vaniljsocker
  • 300 g sockerkaka
  • 100 g färskost

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Efterrätt