Foto: Marie Mandelmann
Ljuvliga lavendelskorpor.

Mandelmanns lavendelskorpor

Bli först med att rösta!

”Dessa lavendelskorpor är trädgårdskökets verkliga trotjänare, lavendel uppdragen från frö var det allra första vi planterade längs trädgårdsgångarna,” berättar Gustav och Marie Mandelmann.

Ur boken Mandelmanns söta: Recept och baktankar från Djupadal (Bonnier Fakta). Recept: Gustav Mandelmann. Foto: Marie Mandelmann.

En portion motsvarar cirka 35 skorpor. Tänk på att skorporna kräver en timmes torktid i ugn!

Lavendelskorpor

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 3 dl lavendelsocker
  • 125 g sötmandel
  • 2 ägg
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 150 g mörk choklad
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Mandelmann