Kycklinggryta med soltorkade tomater
En härlig kycklingrätt som du gärna kan servera med polenta eller ett gott surdegsbröd. Om du föredrar kyckling med skinn är det bäst att steka kycklingen i oljan först (med skinnsidan neråt) och sedan ha i all smaksättning.
Recept ur Samantha Santambrogio-Öberg kokbok ”Al dente”.
Ingredienser
- 1 kgKycklinglårfilé
- Salt och svartpeppar
- 2 vitlöksklyftor
- 4 mskBladpersilja, finhackad
- 2 msksvarta oliver, finhackade
- 1 mskKapris
- 3 mskVetemjöl
- 2 mskolio extra vergine d’oliva
- 4 dlPesto röd, eller lika många soltorkade tomater i olja
- 1 krmChiliflakes, kan uteslutas
- 3 dlVatten
- 2 lagerblad
- 0,5 mskoregano, torkad
Till servering
- 2 dlOliver, blandade färger