Färgglad ratatouillepaj

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Färgglad ratatouillepaj

Har du sett en vackrare paj? Nej, tänkte väl det! Den här vegetariska och glutenfria ratatouillepajen är en riktig färgbomb fylld med aubergine, zucchini, rödlök och annat gott.

Xantangummi ersätter glutenet i degen och gör den lättarbetad och smidig. Du hittar xantangummi i välsorterade matbutiker.

Recept av vego-proffset Mattias Kristiansson.

Glutenfri ratatouillepaj

Ingredienser

Pajskal

  • 1 dlrismjöl
  • 1 dlmajsmjöl
  • 0,5 dlPotatismjöl
  • 0,5 dlmajsstärkelse
  • 0,25 tskxantan­gummi
  • Salt, en nypa
  • 150 gSmör, mjölkfritt
  • 1 mskVatten

Mandelricotta

  • 1,5 dlMandelmjöl
  • 0,5 dlVatten
  • 0,5 krukabasilika
  • 2 tskCitronsaft
  • Salt och svartpeppar

Ratatouille­fyllning

  • 0,5 zucchini, grön
  • 0,5 zucchini, gul
  • 0,5 Aubergine
  • 1 tomat
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 röd paprika
  • 1 rödlök
  • Olivolja
  • Flingsalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Färgglad ratatouillepaj