Kalvsylta – klassiskt recept

Av Godare

(7)

Vad tycker du?

Kalvsylta – klassiskt recept

Kalvsylta är en klassisk sylta. Den görs helst på bog eller bringa, smaksatt med kryddpeppar, vitpeppar, lagerblad och rotselleri.

Låt gärna kalvsyltan stelna under natten innan servering. Perfekt på julbordet, påskbuffén eller som pålägg.

Kalvsylta till julbordet.

Ingredienser

  • 1,2 kgkalvkött, gärna bog eller bringa (i bit)
  • 6 bladgelatin

Lag

  • 2 lVatten
  • 1 mskSalt
  • 2 Morötter, medelstora
  • 1 Gul lök
  • 3 lagerblad
  • 15 kryddpepparkorn, hela
  • 10 vitpepparkorn, hela
  • 80 grotselleri

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kalvsylta – klassiskt recept