Ramensoppa med shiitake och krispig tofufärs

Av Godare

(20)

Vad tycker du?

Ramensoppa med shiitake och krispig tofufärs

En rykande het ramensoppa värmer gott och de asiatiska smakerna av sesamolja och chili sätter fart på smaklökarna. Lägg till shiitake och krispig tofufärs och det hela blir perfekt.

Recept ur boken ”Gröna linjen” av Alice Knutas och Linn Lundberg.

Ramensoppa med shiitake och krispig tofufärs

Ingredienser

  • 350 gnudlar, t ex ramen. somen eller udon

Buljong

  • 30 gshiitakesvamp, torkad
  • 2 lVatten
  • 2 Morötter, medelstora (ca 200 g)
  • 1 palsternacka, medelstor (ca 70 g)
  • 1 Gul lök, stor (ca 200 g)
  • 5 vitlöksklyftor
  • 50 gingefära
  • 2 mskneutral olja
  • 1 dlJapansk sojasås
  • 3 mskRisvinäger

Tofufärs

  • 300 gfast tofu
  • 1 dlsalta jordnötter
  • 100 gVårlök
  • 1 tskneutral olja
  • 2 tskSesamolja
  • 2 tskJapansk sojasås
  • 1 tskchiliolja

Topping

  • shiitakesvamp, från buljongen
  • 1 mskneutral olja
  • 2 tskJapansk sojasås
  • 150 gpak choi, eller en stor pak choi
  • 1 burkfermenterade grönsaker, t ex zhacai eller preserved vegetables
  • 2 mskSesamfrön, svarta
  • 1 dlvårlök, finhackad
  • 2 mskchiliolja
  • 2 mskSesamolja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ramensoppa med shiitake och krispig tofufärs