Ingredienser
- 350 gnudlar, t ex ramen. somen eller udon
Buljong
- 30 gshiitakesvamp, torkad
- 2 lVatten
- 2 Morötter, medelstora (ca 200 g)
- 1 palsternacka, medelstor (ca 70 g)
- 1 Gul lök, stor (ca 200 g)
- 5 vitlöksklyftor
- 50 gingefära
- 2 mskneutral olja
- 1 dlJapansk sojasås
- 3 mskRisvinäger
Tofufärs
- 300 gfast tofu
- 1 dlsalta jordnötter
- 100 gVårlök
- 1 tskneutral olja
- 2 tskSesamolja
- 2 tskJapansk sojasås
- 1 tskchiliolja
Topping
- shiitakesvamp, från buljongen
- 1 mskneutral olja
- 2 tskJapansk sojasås
- 150 gpak choi, eller en stor pak choi
- 1 burkfermenterade grönsaker, t ex zhacai eller preserved vegetables
- 2 mskSesamfrön, svarta
- 1 dlvårlök, finhackad
- 2 mskchiliolja
- 2 mskSesamolja