Gravad morot

Av Godare

(88)

Vad tycker du?

Gravad morot

Första gången vegobloggaren Gustav Johansson åt gravad morot blev han helt paff.

– Att det faktiskt kunde vara så bra och likt gravlax var helt fascinerande, säger han.

Tänk på att det här receptet tar totalt 2 dagar.

Recept från kokboken ”Vegansk husmanskost” av Gustav Johansson, Bonnier fakta.

Gravad morot.

Ingredienser

  • 6 Morötter, stora
  • 3 dlgrovsalt
  • 2 mskÄttiksprit, 12 %
  • 4 mskströsocker
  • 1 dlhett vatten
  • 1 tskLiquid smoke
  • 1 bladnorialger
  • 1,5 tsksenapsfrön
  • 1 lagerblad

Hovmästersås

  • 2 mskgrov skånsk senap
  • 1 mskDijonsenap
  • 2 mskströsocker
  • 2 mskrödvinsvinäger, (vitvinsvinäger fungerar också!)
  • 1 dlRapsolja
  • 0,5 dlHackad dill
  • salt och vitpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Gravad morot