Vegansk smörgåstårta
Bjud till fest med Gustav Johanssons veganska smörgåstårta, fylld med tre av hans veganska favoritröror: Skagenröra, pepparrotsröra och en äggkräm - utan ägg. Toppad med tångkaviar, sparris och ärtskott.
Recept från kokboken ”Vegansk Husmanskost”.
Ingredienser
Enkel skagenröra
- 2 dlvegansk majonnäs
- 3 msktångrom
- 0,5 citron, juicen
- 0,5 dlHackad dill, färsk
- 1 dmgurka
- 1 rödlök, liten
- Salt och peppar
Vegansk äggröra
- 2 dlvegansk majonnäs
- 1 krmsvart salt, kala namak
- 1 mskNäringsjäst
- 1 krmGurkmeja
- 100 gfast tofu
- Salt och peppar
Pepparrots- och rökt tofuröra
- 2 dlhavrefraiche
- 2 mskpepparrot, på tub
- 100 gfast tofu, rökt
- 50 gRuccola
- 0,5 citron, juicen
- 1 krmLiquid smoke
- 1 mskKallpressad rapsolja, eller olivolja
- Salt och peppar
Majonnäs- och creamcheesetopping
- 2 dlvegansk majonnäs
- 2 dlhavrefraiche
- 2 dlvegansk färskost
- Salt och peppar
- 1 tskcitronjuice
Övriga toppings och bröd
- 15 skivorrostbröd, vitt
- 1 gurka
- 1 rödlök
- 100 gÄrtskott
- 80 gröd tångkaviar
- 80 gsvart tångkaviar
- 1 knippesparris , eller rädisor
- 1 krukagräslök
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Gustav Johansson
Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt gott”. Han har gett ut flera kokböcker och lagar även grönt framför kameran. Gustav har ofta föreläsningar och utbildningar i vegomat och är delägare i den växtbaserade restaurangen Chouchou i Stockholm. I programmet ”Vegansk husmanskost” lär han oss laga riktiga klassiker som biff stroganoff, pasta carbonara och mustig pannbiff – helt i vegansk tappning.
Visa 25 recept