Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål
time-clock-circle
60 min
shopping-basket
20 ingredienser
Fläsksida är den detalj av grisen som kocken Tommy Myllymäki gillar mest.
– Den här rätten är inspirerad av en måltid jag åt på Jean-Georges i Tokyo. Misoskyn med sting från senap passar väldigt bra till fetare råvaror, säger han.
Recept ur boken ”Myllymäkis menyer”.
Tid tillkommer med cirka 3,5 timme för fläsksidan att bli klar i ugnen.
Ingredienser
Fläsksida
1,2 kgSidfläsk, i bit
1 lagerblad
5 kvistartimjan
1 lkalvfond
Salt
Misosky
1 lSky, från fläsksidan
3 mskMiso
2 msksenap, sötstark
2 mskSmör
1 tskdijonsenap, kan uteslutas
1 tskmaizena, utblandat med lite vatten
Salt och svartpeppar, nymald
Palsternackspuré
500 gPalsternacka
2 dlvispgrädde
2 créme fraiche
Salt
Brysselkål
12 brysselkålshuvuden, halverade
Smör , till stekning
Strösocker
Salt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
star
Sätt betyg
Vad tycker du?
Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål