Köttfärssoppa – mustigt, kryddigt och värmande

Av Nina Kindbro

(51)

Vad tycker du?

Köttfärssoppa – mustigt, kryddigt och värmande

Köttfärssoppa med bönor är en sådan där härligt varm, kryddig och mustig soppa. Den blir extra matig och god med morötter, potatis och bönor. Ett gott, hembakat bröd till och det blir en riktig festmåltid.

Köttfärssoppa mättar bra.

Ingredienser

  • 2 msksmör
  • 500 gBlandfärs
  • 1 Gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 Morötter
  • 1 squash, liten
  • 2 potatisar
  • 3 mskTomatpuré
  • 1 tskoregano
  • 0,5 tskPaprikapulver
  • 0,5 tskKanel
  • 1 tskSpiskummin
  • 1,3 lVatten
  • 3 mskKalvfond
  • 1 burkkrossade tomater, à ca 400 g
  • 2 dlsvarta bönor, kidneybönor eller bönmix
  • Salt och svartpeppar

Garnering

  • färska kryddor

Servera med

  • bröd

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Köttfärssoppa – mustigt, kryddigt och värmande

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.