Foto: MAGNUS SANDBERG
Grekisk mannagrynskaka.

Grekisk mannagrynskaka

4 (34 röster)

Enkel kaka med mannagryn och apelsin

Den här mjuka fluffiga mannagrynskakan heter Galatopita på grekiska och passar utmärkt att bjuda på till kaffet.
Konsistensen påminner lite om ostkaka och kakan är god att äta precis som den är eller att servera med grädde och skivade jordgubbar.
Pudra mannagrynskakan med florsocker och kanel innan servering.

Grekisk mannagrynskaka

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1.5 l mjölk
  • 3 dl mannagryn
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 1.5 dl socker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 apelsin, skalet
  • smör, till formen

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Efterrätt

Bakning