Nya, goda hälsosnacks – torka, rosta och njut
Vill du lära sig göra världens godaste hälsosnacks?
Det är snabbt, enkelt och oväntat gott, tipsar kocken Mattias Larsson och visar i videoklippet hur du gör nyttiga snacks av oliver, kapris och kikärtor.
– Det här inte det snyggaste jag har gjort, men det smakar så fantastiskt så ni måste prova, uppmanar Mattias Larsson.
Torkade calamataoliver
- 200 g urkärnade calamataoliver, och ev torkade gröna oliver
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 C. Häll av bort saltlagen från oliverna och lägg de i en ugnsfast form.
- Ugnsbaka ca 40 minuter tills oliverna är helt genomtorra.
Torkad kapris
- 200 g små kaprisar
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 C. Häll av bort saltlagen från kaprisen och lägg de i en ugnsfast form.
- Ugnsbaka ca 30 minuter tills de är helt genomtorra.
Kryddrostade kikärtor
Ingredienser:
- 200 g kokta kikärtor
- 3 krm spiskummin
- 1 krm cayennepeppar
- olivolja och salt
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 C. Lägg kikärtorna i en ugnsfast form. Blanda ärtorna med kryddorna, salt och olja.
- Ugnsbaka ca 30-40 minuter tills de är knapriga.
- Ett tips då ärtorna kan spricka och smutsa ner ugnen är att lägg ett bakplåtspapper ovanpå, när de ska gräddas. På så vis slipper man att rengöra ugnen efteråt.