Foto: Robin Lorentz Allard
Potatissallad med fetafritters

Potatissallad med fetafritters av Siri Barje

5 (1 röst)

Potatissallad med fetafritters av Siri Barje – den här potatissalladen är perfekt att bjuda gäster på när du inte vill stå en hel dag i köket. Siri Barje bjuder på en somrig potatissallad med rädisor, mangold och massor av örter. – Jag älskar potatissallad, det gör livet värt att leva.

Kom ihåg att hälla dressingen på potatisen medan den fortfarande är varm - då tar den upp smaken bättre!

Potatissallad med smörstekt mangold, färsk lök, rädisor och sesampanerad fetaost

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg små potatisar
  • 1 knippe färsk mangold
  • 2 msk smör
  • 1 endiv
  • 1 knippe färska rädisor
  • 1 knippe färsk lök
  • 3 msk kapris, (stora kapris)
  • 1 påse färsk spenat, 1 påse/70 g
  • 1 ask smörgåskrasse
  • Dressing

  • 5 msk olivolja
  • 3 msk vinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk crème fraiche
  • 0.5 citron, saften
  • salt och peppar
  • Fetafritters

  • 2 paket fetaost
  • 1 ägg
  • 1 kruka persilja
  • peppar
  • 2 dl sesamfrön, (orostade)
  • olja, att steka i

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM