Cheap och värmande gulasch
Det här är en riktigt bra vinterrätt som bara blir godare om den får stå till sig en dag. I gulasch är det ofta färsk paprika, men eftersom paprikan inte är i säsong i januari har jag istället använt grillad. Belugalinser är för övrigt så gott att använda i en sådan här rätt, det blir perfekt tuggmotstånd.
Ingredienser
- 250 gRotselleri
- 2 Morötter
- 4 potatisar
- 1 grillad paprika, bit, inlagd
- 1 Lök, gul
- 2 vitlöksklyftor
- 1 chili, röd
- 2 tskrökt paprikapulver
- Olja, att steka i
- 400 gkrossade tomater
- 4 dlVatten, drygt
- 1 dlRött vin, t ex matlagningsvin
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 3 lagerblad
- 2 dlbelugalinser, torkade
- 2 tskTimjan, torkad
- Salt och svartpeppar
Vitlökssås
- 2 dlCrème fraiche
- 1 vitlöksklyfta
- 2 mskfrysta kryddor, t ex dill, persilja
- Salt och svartpeppar