Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Nudlar med renskav och bönor

Nudlar med renskav och bönor

4 (3 röster)

Nudlar med renskav och bönor – asiatiska smaker gör sig fantastiskt bra ihop med vårt fina, hållbara viltkött. Eftersom köttet är så smakrikt behövs det inte heller så mycket av det. Recept ur klimatsmarta kokboken Eat good av Johan Rockström, Malin Landqvist och Victoria Bignet.

Nudlar med renskav och bönor

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 240 g renskav, fryst
  • 300 g sötpotatisnudlar
  • 1 gul lök, stor
  • 1 morot
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 2 dl sojabönor
  • Sås

  • 1 chili, röd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk ingefära färsk
  • 1.5 dl japansk sojasås
  • 0.5 dl rapsolja, eller majsolja
  • 1 msk honung
  • Till servering

  • koriander
  • rostade sesamfrön

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM