Semifreddo med hallon och mintchoklad

Av Godare

(4)

Vad tycker du?

Semifreddo med hallon och mintchoklad

Semifreddo betyder ”halvfryst” på italienska, och är en populär efterrätt som kan varieras i det oändliga.

Mintchoklad och hallon ger smak åt denna variant.

Tips! Variera semifreddon genom att till exempel byta ut mintchokladen mot fin, mörk choklad, Daim eller Nonstop. Prova också att tillsätta krossade maränger, kaksmulor eller marshmallows. Använd din fantasi!

Tänk på att semifreddon behöver stå i frysen i 6 timmar innan servering. Recept av Sara Bergfors.

Semifreddo med hallon och mintchoklad

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 0,75 dlströsocker
  • 3 dlHallon, frysta
  • 8 after eight
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 dlMatlagningsyoghurt
  • 2 äggvitor
  • 1 mskmörk rom, eventuellt

Chokladsås

  • 1 dlKakao
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlVatten
  • Salt, en nypa

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Semifreddo med hallon och mintchoklad