Semifreddo med hallon och mintchoklad
Semifreddo betyder ”halvfryst” på italienska, och är en populär efterrätt som kan varieras i det oändliga.
Mintchoklad och hallon ger smak åt denna variant.
Tips! Variera semifreddon genom att till exempel byta ut mintchokladen mot fin, mörk choklad, Daim eller Nonstop. Prova också att tillsätta krossade maränger, kaksmulor eller marshmallows. Använd din fantasi!
Tänk på att semifreddon behöver stå i frysen i 6 timmar innan servering. Recept av Sara Bergfors.
Ingredienser
- 4 äggulor
- 0,75 dlströsocker
- 3 dlHallon, frysta
- 8 after eight
- 2 dlvispgrädde
- 2 dlMatlagningsyoghurt
- 2 äggvitor
- 1 mskmörk rom, eventuellt
Chokladsås
- 1 dlKakao
- 1 dlströsocker
- 1 dlVatten
- Salt, en nypa