Foto: Nina Kindbro
Mandelkubb till kaffet, perfekt.

Mandelkubb – den populära klassikern

4,2 (14 röster)

Mandelkubb – lite torra och med smak av bittermandel, kan det vara gott? Jo, mandelkubb är ett av våra mest omtyckta bakverk och gör succé varje gång det dukas fram. Här är ett enkelt recept för riktigt goda mandelkubb.

En portion blir cirka 30 kubbar.

Mandelkubb

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 250 g margarin eller smör
  • 6 bittermandlar, eller 1 krm bittermandelarom
  • 2.3 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 13 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk hjorthornssalt
  • 1 dl pärlsocker

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Efterrätt