Foto: Carolina Byrmo
Vitlöksdoftande lammstek med rosmarin.

Lammstek med rosmarin

5 (1 röst)

Lammstek som serveras med potatis och pepparsås.
En vitlöksdoftande lammstek med rosmarin och en god sås till.
Mer påsk än så blir det inte.

Lammstek med rosmarin

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg lammstek, benfri
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 kvistar rosmarin
  • 1 klick smör
  • steksnöre
  • salt och svartpeppar
  • Pepparsås

  • 25 g smör
  • 1 tsk grönpepparkorn
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 2.5 msk kalvfond
  • 2.5 dl vispgrädde

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Påskmat