Foto: MARTIN NORDIN
Smöra bröden först och stek hastigt i stekpanna. Sen kan du börja bygga din quinoaburgare.

Söta, goa quinoaburgare

Bli först med att rösta!

Så här gör du en super god quinoaburgare. En quinoaburgare med sötpotatis och pepparotsgräddfil som toppas med scharlottenlök och gräslök.

Tänk på att biffarna ska stå i kylen i minst en timme innan stekning.

Recept från Gröna burgare av Martin Nordin (Bonnier Fakta).

Quinoa-och sötpotatisburgare med pepparrotsgräddfil

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 600 g sötpotatis
  • 2 ägg
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 3 dl quinoa (kokt)
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk fransk senap, grov
  • 1 msk valnötssmör, eller annan nötsmör
  • 0.5 citron, saften
  • salt, en nypa
  • rapsolja, att steka i (jordnötsolja går också bra)
  • Pepparrotsgräddfil

  • 3 msk pepparrot, finriven
  • 3 dl gräddfil
  • salt
  • Till servering

  • 6 hamburgerbröd
  • smör
  • schalottenlök, fint skivad
  • gräslök, finhackad

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept