Blomkålssteaks med ingefära och curry

Av Nina Kindbro

(218)

Vad tycker du?

Blomkålssteaks med ingefära och curry

Blomkålssteaks – det är otroligt gott att steka grönsaker och krydda på alla tänkbara sätt. Skiva blomkål och krydda med vitlök eller chili och örter. Om grönsakerna på tallriken har lite olika konsistenser som varierar tuggmotståndet blir maten ännu godare.

Blomkålssteaks med ingefära och curry.

Ingredienser

  • 500 gBlomkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 mskIngefära färsk , finriven
  • 1 tskCurry
  • Salt och svartpeppar
  • 4 mskOlivolja

Yoghurtsås med gurka och koriander

  • 0,5 gurka
  • 2 dlyoghurt, tjock
  • 2 mskKoriander, finhackad
  • 1 Lime, saften av

Till servering

  • Sallad med t.ex. babyspenat eller tomatsallad med rödlök och en god vinägrett.
  • Ris, bulgur, quinoa eller bröd.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Blomkålssteaks med ingefära och curry

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.