Ingredienser
- 500 gBlomkål
- 1 vitlöksklyfta
- 1 mskIngefära färsk , finriven
- 1 tskCurry
- Salt och svartpeppar
- 4 mskOlivolja
Yoghurtsås med gurka och koriander
- 0,5 gurka
- 2 dlyoghurt, tjock
- 2 mskKoriander, finhackad
- 1 Lime, saften av
Till servering
- Sallad med t.ex. babyspenat eller tomatsallad med rödlök och en god vinägrett.
- Ris, bulgur, quinoa eller bröd.
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.