Wraps med marinerad tempeh

Av Godare

(5)

Vad tycker du?

Wraps med marinerad tempeh

Tempeh är fermenterade baljväxter och sädeslag och kan användas som proteinrikt tillbehör i stället för kött. Här är tempehn smaksatt med ingefära, lönnsirap och soja.

Recept ur ”Stora kokboken för små kök” av Erica Zontho.

Tempehwraps med goda smaker.

Ingredienser

Tempeh

  • 2 mskingefära, riven
  • 0,5 dllönnsirap
  • 0,5 dlSoja
  • 400 gTempeh

Dressing

  • 0,5 dlTahini (sesampasta), ljus
  • 0,5 dlVatten
  • 3 mskcitron, pressade saften
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt

Tillbehör

  • 8 tortillabröd
  • tomater
  • böngroddar
  • avokado
  • sallad
  • majs
  • Lime

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Wraps med marinerad tempeh