Spagetti och köttbullar = Pasta med tomatsås och smakrika bönbollar
Spagetti och köttbullar är en av Sveriges mest populära middagrätter.
Vill du variera och få hela familjen att äta vegetariskt? Ja, då är detta ett utmärkt alternativ: Pasta med tomatsås och smakrika bönbollar.
Det här kan bli barnens nya favorit, tipsar matbloggaren Tina Mejri.
Ingredienser
Bönbollar
- 1 Gul lök
- 1 vitlök solo
- 1 röd chilifrukt
- 1 mskÄppelcidervinäger
- 1 mskbalsamvinäger
- 3 soltorkade tomater, blötlägg en stund om de är torra
- 300 gbroccolistånd, använd broccolibukett + stam
- 1 stjälkstjälkselleri
- 1 mskgrönsaksbuljong, koncentrerad
- 1 tsktorkad basilika
- 1,5 tskchiliflingor
- 230 gkidneybönor, avrunna, kokta
- 2,5 dlrött ris, eller svart ris, kokt.
- 1 dlpumpakärnor, lättrostade
- 1 tskfiberhusk
- 0,5 dlrårismjöl, eller havremjöl
- 1 mskfärsk basilika
- 1,5 mskNäringsjäst
Att pensla med:
- 2 mskolivolja
- 1 msktamari, eller japansk soja
Tomatsås
- 3 soltorkade tomater
- 1 Gul lök
- 1 röd chilifrukt
- 1 msklantbuljong, koncentrerad
- 1 mskÄppelcidervinäger
- 1 lagerblad
- 1 tskchiliflingor
- 1 burkhela tomater
- 1 mskTomatpuré
- 2,5 dlVatten
- 1,5 mskNäringsjäst, finns i mataffären eller hälsokostaffären
- Salt och svartpeppar