Ost- och skinkpaj – tipset du kommer att älska

Av Nina Kindbro

(183)

Vad tycker du?

Ost- och skinkpaj – tipset du kommer att älska

Ost- och skinkpaj, eller quiche lorraine som den heter på franska, är en god klassiker, perfekt att bjuda på. Har du en matberedare ska du få ett smart tips. Gör pajdegen, hacka skinkan, riv osten och vispa ihop äggstanningen, allt i samma skål, du behöver inte ens diska mellan varje moment, allt ska ju ner i samma paj.

Ost- och skinkpaj, en riktig klassiker.

Ingredienser

  • 3 dlVetemjöl
  • 100 gSmör
  • 3 mskkallt vatten
  • 300 grökt skinka
  • 10 cmpurjolök
  • 4 dlRiven ost, med trevlig smak
  • 3 ägg
  • 3 dlmjölk
  • 0,5 tskSalt
  • 1 krmPeppar
  • 0,5 tskpaprikapulver

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ost- och skinkpaj – tipset du kommer att älska

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.

Läs vidare