Ost- och skinkpaj – tipset du kommer att älska
Ost- och skinkpaj, eller quiche lorraine som den heter på franska, är en god klassiker, perfekt att bjuda på. Har du en matberedare ska du få ett smart tips. Gör pajdegen, hacka skinkan, riv osten och vispa ihop äggstanningen, allt i samma skål, du behöver inte ens diska mellan varje moment, allt ska ju ner i samma paj.
Ingredienser
- 3 dlVetemjöl
- 100 gSmör
- 3 mskkallt vatten
- 300 grökt skinka
- 10 cmpurjolök
- 4 dlRiven ost, med trevlig smak
- 3 ägg
- 3 dlmjölk
- 0,5 tskSalt
- 1 krmPeppar
- 0,5 tskpaprikapulver
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.