Zeina Mourtada

Av Zeina Mourtada

Kaeng phet – röd currygryta med grönsaker

Av Zeina Mourtada

(67)

Vad tycker du?

Kaeng phet – röd currygryta med grönsaker

”Thailändsk gryta med massor av grönsaker. Vill du utesluta eller byta ut någon grönsak, går det förstås bra. I det här receptet är det viktigt att använda kokosmjölk av god kvalitet”, skriver Zeina Mourtada i sin kokbok, ”Zeinas green kitchen”, Bonnierfakta.

En thailändsk gryta med mycket grönsaker från  Zeina Mourtadas kokbok.

Ingredienser

  • 800 gKokosmjölk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 morötter
  • 0,5 zucchini
  • 2 mskröd currypasta, vegansk
  • 100 gHaricots verts, eller sockerärter (frysta eller färska)
  • 400 gBambuskott, konserverade
  • 400 gMinimajs, konserverad
  • 2 tskpalmsocker, se nedan (kan bytas mot halva mängden strösocker)
  • 4 kaffir limeblad, se nedan
  • 1 Lime, saften
  • 1 tskSalt
  • Basilika, några kvistar, kan uteslutas

Servering

  • 4 portionerris, kokt
  • färsk koriander
  • 1 dljordnötter, grovhackade

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kaeng phet – röd currygryta med grönsaker

Zeina Mourtada

Zeina Mourtada

Zeina Mourtada driver den prisbelönta bloggen Zeinas Kitchen – en av Sveriges största matbloggar. Hon är välkänd i tv-rutan och har skrivit flera populära kokböcker. Här delar Zeina med sig av lättlagade och smakrika recept från hela världen både för vardagar och högtider.

Visa 11 recept