Matsmarta onsdag

Foto: LINUS HALLGREN
Grillad sparris med fänkåls- & äppelsås.

Grillad sparris med fänkåls- & äppelsås

4,5 (2 röster)

Grillad sparris med fänkåls- & äppelsås – Jag har aldrig varit förtjust i kokt sparris, den blir lätt för mjuk och tråkig, tycker Mattias Kristiansson och tipsar: grilla den i stället så ska du få se på grejer. Fänkål och äpple är båda två vänner till sparrisen och så goda vänner vill man inte hålla isär. Recept ur Mattias Kristianssons nya kokbok BBQ vegan (Norstedts).

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 knippe sparris
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • Fänkåls- och äppelsås

  • 1 fänkålsstånd
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1 st citron, saften
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 0.5 dl majsstärkelse
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM