Gulaschsoppa – värmande och gott

Av Nina Kindbro

(125)

Vad tycker du?

Gulaschsoppa – värmande och gott

Gulaschsoppa värmer och mättar och har riktigt härliga mustiga smaker. En perfekt soppa till lunch när vinterns alla aktiviteter fyller dagen. Här är ett klassiskt recept, har du bråttom använder du köttfärs i stället.

Värmande gulaschsoppa.

Ingredienser

  • 400 gHögrev, nötkött, t ex fransyska eller ryggbiff (köttfärs om du har bråttom)
  • 2 mskolja
  • Salt
  • 2 gula lökar
  • 2 röda paprikor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tskSpiskummin
  • 3 mskTomatpuré
  • 1 krmCayennepeppar
  • 1 lVatten
  • 2 tärningaroxbuljong
  • 4 potatisar
  • Peppar
  • gott bröd

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Gulaschsoppa – värmande och gott

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.