Foto: Charlotte Gawell
Pasta med portabellosvamp.

Pasta portabello

5 (2 röster)

Pasta portabello – smarrig vegetarisk pastarätt serverad med ett perfekt pocherat ägg som gör rätten extra krämig. Recept från Mästerkocken Daniel Lakatosz bok ”Daniels matresa”. Vill du göra middagen extra speciell kan du göra egen pasta.

Pasta portabello

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Svampsås

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 portobellosvampar
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 kvistar färsk timjan
  • 2 msk kycklingfond, eller grönsaksfond (koncentrerad)
  • 0.5 citron, juicen
  • Pocherat ägg

  • 4 msk ättiksprit, 12 %
  • 4 ägg
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • Övrigt

  • 2 dl riven parmesan
  • 2 msk rivet citronskal
  • salt och svartpeppar
  • färsk timjan

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM

MER OM MAT & DRYCK