Gratinerad hummer med basilika och citronmajonnäs

5 (1 röst)

Gratinerad hummer - festligt, lyxigt och mycket gott. Här serverad med citronmajonnäs. Som ett giftemål mellan lyx och snabbmat, och ett mycket lyckat ett. Färsk hummer är godare, men men mycket dyrare och onödigt när du ska gratinera.

Hummer - basilikagratinerad med svartrötter och citronmajonnäs

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 fryst hummer, färsk är godare, men mycket dyrare och onödigt här
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk persilja, hackad
  • 3 msk basilika, hackad
  • 4 msk parmesan, eller västerbottenost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk osötad senap
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt
  • Citronmajonäs

  • 2 äggula
  • 0.5 tsk osötad senap
  • 1 citron
  • salt
  • cayennepeppar
  • 1.5 dl olja
  • Svartrot

  • 150 g svartrot, eller sparris
  • 4 skivor mörkt osötat bröd

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM