Hoisingrillad kycklinglårfilé

3,9 (40 röster)

Årets kock-finalistens recept på den perfekta kycklingen

Enligt Årets kock-finalisten Christian Siberg, 29, är det enkelt att få till en perfekt kyckling på grillen. Hans recept innehåller, förutom själva kycklinglårfilén, sallad på vattenmelon, koriander & fetaost och en majonnäs på rökt paprika och lime.

– Jag käkar den rätten minst fyra gånger i veckan hemma, det är så himla gott och enkelt, säger han.

Följ kockens recept – steg för steg

arrow downarrow up
  • Kyckling

  • 4 st kycklinglårfilé, stora
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk rostad sesamolja
  • 2 msk kikkoman soja
  • salt
  • peppar
  • Sallad

  • 1 dl vattenmelon, i kuber
  • 4 msk fetaost, smulad
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 6 kvistar koriander
  • 2 lime
  • 2 tsk socker
  • rapsolja
  • salt
  • Grillad hjärtsallad

  • 2 hjärtsallad
  • Rökt paprika- och chilimajonnäs

  • 0.5 röd chili, urkärnad
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 3 lime
  • 3 knippe koriander, färsk
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 2 dl rapsolja
  • salt

Gör så här

avGustaf Larsson

Foto: Årets kock
Christian Sibergs recept på hoisingrillad kycklinglårfilé.
ARTIKELN HANDLAR OM