Foto: Magnus Skoglöf
Kronhjort med dill och pumpa.

Kronhjort med dill och pumpapuré

4 (1 röst)

Låt köttet puttra länge tills det är riktigt mört. Den lena pumpapurén blir pricken över i.

Recepten är hämtade ur Anders Levéns kokbok ”Laga vilt” (Semic). 

Kronhjort med dill och pumpa

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 800 g bog, av kronhjortskalv
  • 1 morot
  • 1 lök
  • 1 bit selleri
  • 0.5 purjolök
  • 10 vitpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • salt
  • 2 dl dill, skuren
  • 50 g smör
  • Pumpapuré

  • 1 butternutpumpa
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 1 msk ättika
  • 4 limeblad, färska eller torkade
  • 100 g smör, till purén
  • vitpeppar, malen

Gör så här

avJon Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK