Kronhjort med dill och pumpapuré

Av Jon Hansson

(1)

Vad tycker du?

Kronhjort med dill och pumpapuré

Låt köttet puttra länge tills det är riktigt mört. Den lena pumpapurén blir pricken över i.

 Kronhjort med dill och pumpa.

Ingredienser

  • 800 gBog, av kronhjortskalv
  • 1 morot
  • 1 Lök
  • 1 bitSelleri
  • 0,5 purjolök
  • 10 vitpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • Salt
  • 2 dlDill, skuren
  • 50 gsmör

Pumpapuré

  • 1 butternutpumpa
  • 2 tskfärsk ingefära
  • 1 mskÄttika 10% Dunk
  • 4 limeblad, färska eller torkade
  • 100 gsmör, till purén
  • vitpeppar, malen

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kronhjort med dill och pumpapuré

Jon Hansson

Jon Hansson är journalist med 40 år i yrket, skrivit tolv kokböcker innehållandes över 2500 recept, diplomerad sommelier, vin- och matfantast. Testar olika matnyttigheter, från mozzarella till kockknivar på Aftonbladet Plus. Skriver även för krogguiden White guide och Magasin måltid.