Foto: SARA RINGSTRÖM
Kall gurksoppa med dill och pistage

Kall gurksoppa med dill och pistage

5 (1 röst)

Kall gurksoppa med smaker av dill, äpple och pistage är den perfekta rätten för att kyla ner sig en varm sommardag. Den röda chilin ger rätten en fin balans mellan styrka och sötma.

Kall gurksoppa med dill och pistage

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 gurka
  • 6 dl vatten
  • 1 buljongtärningar, höns eller grönsak
  • 2 dl äppeljuice
  • 1 knippe dill
  • 0.5 tsk hel kummin, rostad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • salt och peppar
  • Garnering

  • 4 msk pistagenötter, rostade
  • 4 msk matyoghurt

Gör så här

avAftonbladet

Ett recept av Lotta Voltaire.