Hallongranité med vaniljkräm och maräng

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Hallongranité med vaniljkräm och maräng

Hallongranité med vaniljkräm och maräng. Kan det bli en godare efterrätt?
Recept från Paul Svenssons och Christofer Ekmans nya kokbok ”Rädda maten!” (Bonnier fakta).

Läcker hallongranité med vaniljkräm och maräng.

Ingredienser

  • 1 dlHallon, färska eller frysta
  • 1,5 dlströsocker

Crème pâtissière

  • 500 gmjölk
  • 120 gÄggula
  • 100 gströsocker
  • 40 gmajsstärkelse
  • 25 gsmör

Maräng

  • 1 dläggvita
  • 90 gströsocker
  • 100 gFlorsocker

Till servering

  • Maräng
  • 100 gfrysta hallon
  • Olivolja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hallongranité med vaniljkräm och maräng