Koreansk pannkaka

Av Godare

(58)

Vad tycker du?

Koreansk pannkaka

Koreansk pannkaka – De här pannkakorna påminner lite om okonomiyaki men är betydligt tunnare. Traditionsenligt äts de skurna i bitar med en dippsås men servera dem gärna som en wrap eller crêpe.

Recept ur ”Värmande vego” av Karoline Jönsson.

Koreansk pannkaka

Ingredienser

  • 3 dlVetemjöl
  • 2 mskmajsstärkelse
  • 0,5 dlRapsolja
  • 2 mskmisopasta, ljus
  • 4 dlVatten
  • 1,5 dlPurjolök, hackad
  • 1 dlkimchi, eller surkål
  • Rapsolja, varmpressad till stekning

Dippsås

  • 1 Schalottenlök, liten
  • 0,3 chili
  • 0,5 dltamari
  • 1 mskPressad citronsaft
  • 1 tskSesamolja
  • 1 tskSesamfrön

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Koreansk pannkaka