Glutenfri smörgåstårta de luxe

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Glutenfri smörgåstårta de luxe

Dessa små söta vårbakelser är både otroligt vackra och fantastiskt goda. Och brödet går så klart att äta även som frukostbröd – det är riktigt saftigt och gott! Här är receptet på en riktigt god glutenfri smörgåstårta.

Recept: Smilla Luuk ur boken ”Smilla firar glutenfritt”.

Visst kan glutenfri smörgåstårta vara festligt i påsk.

Ingredienser

Ljus limpa

  • 25 gJäst, färsk för matbröd
  • 4,5 dlljummet vatten
  • 2 tskFiberhusk
  • 2 mskChiafrön, krossade
  • 0,5 mskMatolja
  • 1,5 tskSalt
  • 1 tskHonung
  • 6 dlMjölmix, glutenfri
  • olja, till formen
  • Glutenfritt Ströbröd, till formen

Fyllning

  • 3 dlCrème fraiche
  • 3 dlphiladelphiaost
  • 1,5 dlMajonnäs
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 rödlök
  • 1 krukadill
  • 170 gRäkor, skalade, skalade
  • 0,5 citron, saften
  • 180 gKallrökt lax
  • 1,5 tskpepparrot, på tub

Dekoration och fyllning

  • 3 rädisor
  • 1 rödbeta
  • 1 gulbeta
  • 1 morot
  • 8 sparrisstjälkar, gröna
  • 1 liten burkstenbitsrom, ca 80 g
  • 1 knippedill, färsk
  • Ärtskott, en näve

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Glutenfri smörgåstårta de luxe