Foto: BJÖRN LINDAHL
Så gör du egen tagliatelle.

Paolo Roberto: Så gör du egen pasta

Bli först med att rösta!

Så fixar du den perfekta tagliatellen i sex enkla steg

Färsk pasta – så lyckas du med pastadegen. Här är Paolo Robertos bästa tips för en helt perfekt, italiensk hemgjord pasta.

Hemlagad färsk pasta

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 äggvitor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • vatten, några droppar

Gör så här

avNina Kindbro

Foto: BJÖRN LINDAHL
Att göra egen pasta är enkelt och kul.
Foto: BJÖRN LINDAHL
Häll mjölet i en hög på en arbetsyta.
Foto: BJÖRN LINDAHL
Låt degen vila i kylskåp i 15–20 minuter.
Foto: BJÖRN LINDAHL
Knåda pastadegen i en pastamaskin, en degbit i taget, tills den är jämn och elastisk.
Foto: BJÖRN LINDAHL
Skär den utkavlade degen i pastaband.
Foto: BJÖRN LINDAHL
Lägg pastan på en stor mjölad bricka.
Foto: BJÖRN LINDAHL
Pastan ska kokas genast i rikligt med lättsaltat vatten.
ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Pasta

MER OM MAT & DRYCK