Foto: David Frenkiel
Salted caramel freak-shake

Salted caramel freak-shake

4,1 (16 röster)

Salted caramel freak-shake – frossa i en läcker shake med gott samvete. Ingen kan gissa att den innehåller både blomkål och avokado. Recept ur kokboken Little green kitchen av David Frenkiel och Luise Vindahl, Norstedts.

Tro det eller ej, men den här gudomligt goda shaken innehåller både blomkål och avokado! Den passar perfekt en fredagskväll fast med ingredienser som håller blodsockernivåerna på en mer sansad nivå än vanliga milkshakes. Men när det gäller toppingen kör vi så det ryker, för det ska vara roligt att dricka en blomkålsshake, säger Luise Vindahl och David Frenkiel som skrivit kokboken Little green kitchen.

Salted caramel freak-shake

arrow downarrow up
  • Chokladkant

  • 75 g mörk choklad
  • 4 msk hasselnötter
  • Shake

  • 50 g blomkål, fryst
  • 1 banan, mogen, fryst i skivor
  • 75 g avokado, fryst
  • 5 dadlar, mjuka, urkärnade
  • 1 krm flingsalt
  • 2.5 dl kokosmjölk, eller annan mjölk
  • 1 msk kakao
  • 1 msk nötsmör, av valfri sort
  • Topping

  • 2 g vispgrädde, eller kokosgrädde, vispad
  • 1 tsk kakao
  • 1 tsk jordnötssmör
  • 1 dl blåbär
  • 2 msk mandlar, hackade

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM