Foto: Eva Hildén
Nötkladdkaka

Nötkladdkaka med chokladsmörkräm och blåbär

3,8 (54 röster)

Nötkladdkaka med chokladsmörkräm – lyxa till kladdkakan med len, chokladig smörkräm och toppa med färska blåbär. Det här ljuvliga receptet kommer från Lena Söderströms nya kokbok Cheesecakes och kladdkakor.

Nötkladdkaka med chokladsmörkräm och blåbär

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g mörka chokladknappar, eller hackad mörk choklad
  • 0.5 dl strösocker, eller kokossocker
  • 3 ägg
  • 1 msk kakao
  • 150 g hasselnötsmjöl, eller mandelmjöl
  • Chokladsmörkräm

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk sirap
  • 300 g hackad choklad, ljus eller mörk
  • 100 g smör, rumstempererat
  • Till garnering

  • 125 g blåbär, färska

Gör så här

avNina Kindbro

Foto: Eva Hildén

Recept ur Lena Söderströms, Cheesecakes och kladdkakor, Semic.

Här är fler recept ur boken

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Blåbär

Choklad

Bakning