Foto: Ulrika Ekblom
Kokosglass

Kokosglass med kexsmulor

4,1 (17 röster)

Kokosglass. I Thailand använder man kokosmjölk på samma sätt som vi använder grädde i Sverige. I det här receptet används både och vilket ger en len och fin kokossmak. Recept ur Super tasty thai av Wichudaporn Chaiyasaeng.

Tid i frysen tillkommer till tillagningstiden. Utan glassmaskin, cirka 4 timmar.

Kokosglass

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 dl palmsocker, eller strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 5 dl kokosmjölk
  • 1 vaniljstång
  • 2 äggulor
  • Topping

  • 10 bragokex, grovt krossade
  • 30 g smör
  • Dekoration

  • ätbara blommor, kan uteslutas

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK