Foto: DAVID BACK
Massamancurry med rotfrukter och blomkål

Massamancurry med rotfrukter och blomkål

5 (1 röst)

I vår variant av massamancurry med blomkål är jordnötssmör den hemliga ingrediensen, som gör grytan extra fyllig. Det krävs ingen stor insats och gästerna kommer att bli imponerade. Serverar man den här rätten får man garanterat komplimanger!

Recept från ”Vegansk streetfood” av Lamyai Vozzi och Aidah Samphani med foto av David Back, Kakao förlag.

Massamancurry med rotfrukter och blomkål

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 200 g sötpotatis
  • 400 g blomkål
  • 3 shalottenlök
  • 1 paprika
  • 1 spansk chili
  • 4 msk neutral olja
  • 6 msk röd currypasta, färdig eller egengjord
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk kardemumma
  • 8 dl kokosmjölk
  • 2 tsk himalayasalt
  • 2 msk kokossocker
  • 2 msk jordnötsmör
  • Topping

  • jordnötter rostade
  • salladslök
  • kokosmjölk, valfritt

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM