Boeuf Bourguignon – en klassisk fransk gryta

Boeuf Bourguignon – smakrik fransk köttgryta

4,3 (8 röster)

Godaste receptet på Boeuf Bourguignon – klassisk fransk husmanskost

Boeuf Bourguignon, eller Burgundisk köttgryta, är en mustig, fransk köttgryta. Hemligheten är att krydda ordentligt och laga den länge så att köttet blir riktigt mört och fint.

Boeuf Bourguignon

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg grytbitar av nöt
  • 1 morot
  • 2 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 2 dl kalvbuljong, koncentrerad fond eller buljongtärning + vatten
  • 0.5 flaska rödvin, ca 5 dl
  • 2 paket bacon, skivad (totalt 280 g)
  • 200 g champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk syltlök, 275 g
  • salt
  • peppar, nymald
  • Bouquet garni

  • timjankvistar
  • persiljekvistar
  • 2 lagerblad
  • steksnöre
  • 1 dl persilja, grovhackad
  • Till servering

  • potatis, kokt

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Bacon