Kikärtsbiffar med rödbetssallad och pestopotatis

Av Godare

(11)

Vad tycker du?

Kikärtsbiffar med rödbetssallad och pestopotatis

Kikärtsbiffar med rödbetssallad och pestopotatis – en god och färgglad rätt fylld med smak och nyttigheter. Den som vill kryddar med spiskummin och persilja och serverar i pitabröd tillsammans med grönsaker.

Kikärtsbiffar med rödbetssallad och pestopotatis

Ingredienser

Pestopotatis

  • 1 kgPotatis
  • 100 gPesto

Kikärtsbiffar

  • 2 burkarkikärtor, ca 6 dl kokta
  • 2 ägg
  • 1 mskVetemjöl
  • 0,5 dllättmjölk
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 mskCitronsaft
  • 1,5 tskSalt
  • Peppar
  • 2 mskRapsolja, till stekning

Rödbetssallad

  • 2 rödbetor, ca 200 g skalad vikt
  • 0,3 rotselleri, ca 200 g skalad vikt
  • 2 äpplen

Dressing

  • 1,5 dlNaturell yoghurt, 0.5% fett
  • 1 mskMajonnäs, 80% fett
  • 0,5 tskSocker
  • 2 tskCitronsaft
  • 0,5 tskSalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kikärtsbiffar med rödbetssallad och pestopotatis