Foto: Thinkstock
Bibimbap – recept med strimlad entrecote

Bibimbap – den koreanska favoriten

5 (1 röst)

Bibimbap – prova rätten som är den koreanska motsvarigheten till vår pyttipanna. Strimlad entrecote, ägg och grönsaker ovanpå kokt basmatiris.
I denna rätten går det enkelt att använda dina rester och laga en väldigt god middag eller lunch.

Bibimbap

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 portioner kokt basmatiris
  • 2 ägg
  • 1 burk böngroddar
  • 4 vitlöksklyfta
  • 4 msk sesamolja, hälften att steka i
  • 4 msk japansk sojasås
  • 300 g blandfärs, eller strimlad entrecote
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 0.5 gurka
  • 70 g spenat
  • 1 morot
  • 1 dl kimchi
  • gochujang, chilisås

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Lunch