Orientaliska smaker på kalkongrytan.

Masala med kalkon och rostad mandel

3,9 (9 röster)

Kalkon är perfekt att använda i gryta och vill du ge grytan extra vacker färg, blanda i lite färskriven gurkmeja.

Recept av Lena Söderström, ur boken ”Grytor - från lättlagat till lyx” (Semic). Foto: Stefan Weittanen.

Masala med kalkon och rostad mandel

  • Ingredienser

  • 600 g kalkonfilé
  • salt och peppar
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk majsolja
  • 100 g babyspenat
  • Grytbas

  • 2.5 schalottenlökar
  • 3.5 vitlöksklyfta
  • 2 msk ghee, eller smör
  • 2 msk gurkmeja, färskriven
  • 2 msk garam masala
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk chilipasta
  • 4 dl kokosmjölk, krämig
  • 2 dl grädde
  • 1.5 msk ingefärsjuice
  • 2 tsk flingsalt
  • 3 msk kokosflingor
  • Till garnering och servering

  • 1 dl rostade mandelspån
  • limeklyftor

Gör så här