Kryddstekt oxfilé med jordärtskocksgratäng

Av Godare

(142)

Vad tycker du?

Kryddstekt oxfilé med jordärtskocksgratäng

Kryddstekt oxfilé med jordärtskocksgratäng, betor och portvinsvinägersky. En mör bit oxfilé är ett perfekt sätt att visa sina kunskaper i köket.

– Jag tycker det är jättegott. Här i en ny variant med en härlig kryddblandning, säger kocken Markus Aujalay.

Oxfilé på nyårsmenyn - här med ny kryddblandning.

Ingredienser

  • 700 gOxfilé bit
  • 1 mskgula senapsfrön
  • 1 mskFänkålsfrön
  • 1 mskhel svartpeppar
  • 1 citron, Finrivet skal
  • 3 kvistarfärsk timjan, plockade blad
  • 1 krukapersilja, hackad
  • Salt
  • olja, och smör till stekning
  • 2 rödbeta
  • 2 gulbeta
  • 2 polkabeta
  • 2 mskOlivolja
  • 2 mskRödvinsvinäger
  • Salt och peppar

Jordärtkocksgratäng

  • 6 potatis, fast sort (stora)
  • 6 jordärtkocka, (stora)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dlmjölk
  • 3 dlvispgrädde
  • Salt

Portvinsvinägersky

  • 2 dlrödvinsås, god
  • 4 mskrött portvin
  • 2,5 mskportvinsvinäger, eller rödvinsvinäger
  • 1 mskSmör

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kryddstekt oxfilé med jordärtskocksgratäng