Bästa receptet på kladdkaka

4,2 (145 röster)

Så gör du godaste kladdkakan – recept på perfekt kladdig

Foto: Thinkstock
Kladdkaka – med kakao och hallon

avClara Öhrn

MAT & DRYCK

Kladdkaka – här är vårt bästa recept på en god och kladdig kaka. En favorit som är underbart god till fikat. Dessutom är den enkel att baka – även för den ovane bagaren.

Kladdkaka

Tillagningstid: cirka 30 minuter
Portioner: 6–8 bitar
 
Ingredienser:

  • 150 gram smält smör

  • 3 dl strösocker

  • 1 dl kakao

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 2 ägg

  • 2 dl mjöl

  • ströbröd

  • Eventuellt 20 hallon till garnering

  • Lite kakao eller florsocker till garnering

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn).

  2. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm diameter.

  3. Smält smöret i en kastrull som rymmer resten av ingredienserna, låt svalna något.

  4. Rör ner kakao, vaniljsocker och socker.

  5. Tillsätt ett ägg i taget och blanda slutligen i mjölet.

  6. Häll i smeten i formen.

  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 10–13 minuter beroende på hur kladdig du vill att den ska vara. Tiden kan variera från ugn till ugn. Ta ut och skaka lite försiktigt på formen så ser du hur lös den är. Den stelnar liter mer när den kallnat.

  8. Ta ut kladdkakan när den är klar, låt svalna. Pudra med kakao eller florsocker och pynta med färska hallon om du vill.

Här är fler recept på goda kladdkakor:

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Efterrätt

Bakning

Hallon

Choklad